Asbestemmingen

Er zijn bij ons diverse mogelijkheden om de asbus van uw dierbare een mooi plekje te geven. U kunt kiezen voor het urnenbos waarbij de asbus begraven wordt met daarop een kunstwerk of ruwe steen. Bij de urnengraven is uitgegaan van dezelfde manier van ontwerpen als onze tuingraven waarbij een omranding wordt gemaakt van ruwe Kunradersteen en ruimte ontstaat voor beplanting of kunstwerk. In het columbarium worden de asbussen bovengronds in nissen geplaatst. In de Alpha-Omega tuin wordt de asbus eveneens begraven en bedekt met een keramieken lessenaar. De crypte biedt keldertjes rondom het altaar welke worden afgesloten door identieke naamplaten. Daarnaast beschikken wij over een verstrooiingsbos.

Urnengraf

Bij deze urnmonumentjes is uitgegaan van dezelfde manier van ontwerpen als onze tuingraven, waarbij er een omranding wordt gemaakt van ruwe Kunrader steen. Er ontstaat dan een ruimte waarin beplanting of een mooi kunstwerkje geplaatst kan worden.

Urnenbos

Het urnenbos is een fraai gesitueerde bosstrook, waar de mogelijkheid bestaat om zelf een mooie plek uit te zoeken en daar een grafmonumentje in de vorm van een kunstwerk of een ruwe steen te plaatsen. Wij streven naar een zo natuurlijk mogelijk materiaalgebruik dat past bij de omgeving.

Columbarium

In deze sfeervolle herdenkingskapel, die tevens monument is voor alle gevallen (verzets)politiemensen in de Tweede Wereldoorlog, worden de asbussen bovengronds in nissen geplaatst, welke worden afgesloten door eenzelfde Comblanchien naamplaatjes.

Urnentuin

De Griekse letters Alpha en Omega bepalen de basisvorm van deze stijlvolle, meer formele plek. De asbus wordt al dan niet in een keldertje geplaatst of begraven.

Crypte (asbussen)

In de Calvarieberg hebben wij een crypte waarin wij keldertjes voor asbussen hebben gecreëerd. Deze keldertjes worden afgesloten door identieke natuurstenen naamplaten.

Verstrooiingsbos

Er bestaat een mogelijkheid tot verstrooiingvan de as van de overledene op een speciaal daarvoor bestemd bosgedeelte.