Bomenroutewandeling 3 juni 9.30 uur

3 juni 2018, 9.30 uur. Locatie: Entree begraafpark (Plein Cenakelkerk).

Peter Megens, schrijver van het bomenboekje en I.V.N. lid, neemt u mee tijdens deze wandeling (ca. 2 uur) langs bijzondere en exotische bomen en cultuurhistorie op deze unieke begraafplaats. “Met de voeten in de aarde”. Een boom staat letterlijk met zijn voeten in de grond verankerd. Oprichter Mgr. Suys schreef al: “Hoe mooi, dat op dit plekje grond ons volk hier beneden met ons volk hierboven wordt verbonden. Dit “verbonden” wordt verstrekt door de bomen op de begraafplaats. Symbolisch gezien maken ze met de wortels contact met, “ons volk beneden” en met zijn stam en kruin contact met, “ons volk hier boven” Door de bomen maken we symbolisch contact. Bomen groeien richting hemel en lijken ons de weg te willen wijzen.

U bent van harte welkom. Begraafpark Heilig Land Stichting Mgr. Suyslaan 4 6564 BV Heilig Landstichting. 024-3823113