Week van de begraafplaats

In de week van de begraafplaats met als thema duurzaamheid organiseren wij verschillende activiteiten. Naast een tweetal lezingen en een rondleiding langs bijzondere bomen houden wij op 4 juni een kleine beurs rondom duurzaam begraven. Het belooft een mooie beurs te worden met unieke producten!’

30 mei 20.00 uur – Lezing voedselbos door Wouter van Eck

Wouter van Eck is initiatiefnemer van het eerste voedselbos van Nederland; Ketelbroek in Groesbeek. Een bijzonder stuk natuur waar een bijzondere biotoop met jaarlijks rijkere oogsten en meer soorten dieren en insecten die daar een ideale leefomgeving vinden. De techniek permacultuur is een vorm om landbouw en natuur te combineren.

Toegang: € 3,50 Locatie: Piet Gerritszaal.

1 juni 20.00 uur – Lezing bijen door Peter Megens

Peter Megens is lid van de Nederlandse Entomologische Vereniging, lid IVN en hovenier begraafpark Heilig Land Stichting. Peter is een bevlogen natuur liefhebber en bezit een enorme bomen- en plantenkennis. Daarnaast is hij één van de weinige bijenspecialisten die Nederland kent. In het kader van de plaatsing van diverse bijenkasten op het begraafpark zal in deze lezing de nadruk liggen op honingbijen.

Toegang: € 3,50 Locatie: Piet Gerritszaal.

4 juni 9.30 uur – Cultuurhistorische- en bomenroutewandeling

o.l.v. I.V.N. lid Peter Megens.

Toegang: Gratis Locatie: Entree Begraafpark

4 juni 11.00 tot 17.00 uur – Beurs ‘Duurzaamheid in de uitvaart’

Deelnemers beurs – klik op de naam van een deelnemer om naar de website van de deelnemer te gaan.